MAMIFERELE din MADAGASCAR

Pe lângă lemuri şi carnivore, Madagascar este casă a multor alte specii unice de mamifere.

Tenreci
Tenrecii sunt insectivori neobişnuiți, care s-au radiat în nise ecologice umplute în alte terenuri de arici, şoareci, scorpii, opossumi, şi chiar vidre. În timp ce unii tenreci se găsesc în Africa, aceștia sunt cei mai diverși în Madagascar, ce are în jur de 30 de specii.

Rozătoarele
Madagascar are mai multe specii de rozătoare, cea mai cunoscută dintre ele este şobolanul gigant săritor, care este aproximativ echivalent în dimensiune cu un iepure. De asemenea, ca un iepure, gigantul şobolan săritor are urechi lungi ascuțiți, blană scurtă si picioarele din spate mari, care sunt folosite pentru sărit. Șobolanul gigant săritor poate salta aproape trei picioare (un metru), în aer pentru a evita animalele de pradă ca fosa și boa de sol.

Lilieci
Cel puţin 27 de specii de lilieci se găsesc în Madagascar, inclusiv lilieci de fructe giganți, cunoscuți sub numele de vulpi zburători.

Lipseşte din Madagascar

Madagascar nu are maimuţe, elefanţi, zebre, girafe, lei, hiene, rinoceri, antilope, bivoli, cămile, pisici sau câini, care s-ar putea aştepta să fi găsite în Africa. Deoarece este o insulă, multe grupuri de mamifere nu au făcut-o niciodată până la Madagascar.

Tenrec brăzdat în Madagascar.


< Pagina anterioară | Pagina de start | Pagina următoare >

10 / 27

Traducere de Eva Baumgartner