LEMURII MADAGASCARULUI

Lemurii sunt un grup de primate, găsiți doar pe insula Madagascar. Astăzi există în jur de 60 de tipuri de lemuri, care trăiesc în aproape fiecare habitat pe întreaga insulă. Din păcate, din cauza distrugerii pădurilor şi vânătorii, multe tipuri de lemuri sunt pe cale de dispariţie. Unele dintre mai bine cunoscute tipuri de lemuri includ:

Aye-Aye
Aye-Aye este una dintre cele mai ciudate creături din lume. Acest lemur nocturn şi retras arată ca şi când ar fi fost asamblat de la o varietate de animale. Aye-Aye seamănă cu o pisică mare de casă, dar cu faţa unui dihor sau de nevăstuică, urechii similar celor al liliacului sunt capabili de rotaţie în mod independent, dinții, care cresc în mod constant ca cei al unui rozător, ochii verzi pătrunzători, mâinile negre, dispunând un deget mijlociu osos, care aminteşte de o crenguţă moartă. Aye-Aye folosește acest deget pentru localizarea larvelor de insecte care se ascund în scoarţă, adânc în interiorul copacului, seminţelor şi fructelor. Când se urcă de-a lungul unei ramuri de copac, Aye Aye bate scoarţa, în timp ce ascultă spre cavităţi în lemn. Atunci când aude ceva potenţial apetisant sub suprafață, Aye Aye roade cale în lemn, spre căutarea premiului său. Astăzi Aye-Aye este foarte ameninţat de vânatoare și de pierderea habitatului. În unele zone, localnicii cred că Aye-Aye aduce ghinion şi ucide animalele ori de câte ori se confruntă cu ele.

Indri
Indri este cel mai mare lemur în viaţă. Alb-negru în culoare, indri este renumit pentru plânsul lui fricos, ce sună un pic ca melodia unui mascul de balenă. Indri se alimentează cu fructe şi frunze, trăiește în coronamentul pădurilor din Madagascar de Est. Astăzi, indri este pus în pericolul pierderii habitatului.

Verreaux's Sifaka
Sifaka Verreaux-ul locuiește în pădurile uscate din Madagascar de vest şi sud, unde se hrănește cu frunze, fructe, si flori. Sifakaii sunt destul de vocali, cu o varietate de apeluri, dar ei sunt cel mai bine cunoscuți ca lemuri "dansatori", pentru modul lor de locomoţie la trecerea la sol deschis. Sifakaii nu se deplasează în patru labe - în schimb, aceștia merg pe picioarele din spate în timp ce își țin brațele în sus.

Lemurul inel-coadă
Lemurul inel-coadă este cel mai cunoscut dintre lemuri. Inel-codații trăiesc în pădurile uscate din Madagascar de sud şi de vest, unde aceștia se hrănesc cu fructe, flori, frunze, şi scoarţă de copac.

Lemuri șoricești
Lemurii șoricești sunt primați mici, găsiți pe scară largă în Madagascar. Ei sunt nocturni şi se hrănesc cu insecte, vertebrate mici, fructe şi flori. Lemurii șoricești sunt cunoscuți pentru vocalizarea ciripitoare şi pentru activităţile lor frenetice. Lemurii șoritești pitici (myoxinus Microcebus) pot fi cei mai mici primați din lume. Lemurii șoricești sunt studiați pentru posibilul tratament împotriva bolii Alzheimer.

Lemurii șoricești
Există şapte specii cunoscute de Lepilemuri, nici una din care sunt sportive sau arată ca nevăstuici. În timpul zilei, aveţi posibilitatea să îi vedeți, de multe ori în găurile lor de dormit, în trunchiuri de copaci. În timpul nopții, ei sunt activi şi destul de vocali.

Lemurul inel-coadă


< Pagina anterioară | Pagina de start | Pagina următoare >

8 / 27

Traducere de Eva Baumgartner