MADAGASKARS DÄGGDJUR

Förutom lemurer och rovdjur så är Madagaskar hem till många andra unika arter av däggdjur.

Tanrekar

Tanrekar är ovanliga insektsätare som har infiltrerat ekologiska nischer som i andra länder fylls av igelkottar, möss, näbbmöss, opossum, och till och med uttrar. Medan vissa tanrekar återfinns i Afrika så är de mest artrika på Madagaskar med runt 30 arter.

Gnagare

Madagaskar har flera gnagararter, varav den mest kända är Madagaskarhoppråttan, vilken är ungefär lika stor som en kanin. Precis som en kanin så har Madagaskarhoppråttan spetsiga långa öron, kort päls och stora bakfötter som används för att hoppa. Madagaskarhoppråttan kan skutta nästan tre fot (en meter) upp i luften för att undvika rovdjur som fossan och markboan.

Fladdermöss

Minst 27 fladdermusarter återfinns på Madagaskar, inklusive jättestora fruktätande fladdermöss, kända som flygande hundar.

Saknas från Madagaskar

Madagaskar har inte människoapor, apor, elefanter, sebror, giraffer, lejon, hyenor, noshörningar, antiloper, bufflar, kameler, katter eller hundar som du kanske förväntar dig att hitta i Afrika. Eftersom det är en ö så tog sig många grupper av däggdjur aldrig till Madagaskar.En art av halvtanrekar, Hemicentetes, på Madagaskar.


< Previous Page | Main Page | Next Page >

Page 10 of 27