EXPLOATAREA EXCESIVĂ A RESURSELOR VII DIN MADAGASCAR

Speciile natale din Madagascar au fost vânate agresiv şi colectate de către persoane care caută cu disperare să aprovizioneze familiile lor. Cu toate că a fost ilegal fi uciși sau să păstraţi ca animale de companie din 1964, lemurii de azi sunt “carne de forestă” ce înseamnă că sunt vânați pentru carne, în zonele în care aceștia nu sunt protejați de interziceri locale, numite Fady. Tenrecii şi carnivorele sunt, de asemenea, pe scară largă vânate ca o sursă de proteine.

Reptilele şi amfibienii sunt cu entuziasm colectați pentru animale de companie de comerţ internaţional. Cameleoni, şerpi, gecko-uri şi broaşte ţestoase sunt cele mai țintate.

Apele din jurul Madagascarului servesc unui pescuit bogat şi sunt o sursă de venit importantă pentru săteni. Din păcate, pescuitul este slab supravegheat şi reglementat. Bărci străine de pescuit abuză zonele de pescuit care lasă localnicii şi fauna marină, cu capătul scurt al bățului. Rechinii, castraveții de mare și homarii pot fi recoltați la rate nedurabile.

Pădure buștenită pentru crearea agriculturii, în Madagascar


< Pagina anterioară | Pagina de start | Pagina următoare >

23 / 27

Traducere de Eva Baumgartner