FLORA MADAGASCARULUI

Madagascar este acasă a nu mai puțin de 12000 de specii de plante - 70-80% din care sunt endemice - devenind astfel probabil cea mai diversă floră de pe planetă.

Una dintre cele mai renumite plante din Madagascar este copacul baobab, care arată ca un copac ce creşt din sus în jos. Baobabii de obicei cresc în părţile mai uscate din Madagascar. Ei s-au adaptat la mediul lor, prin stocarea cantităţilor mari de apă, în ecosistemul lor de trunchiuri bulboși. Malagașii profită de acest rezervor de apă, atunci când sunt însetați.

Madagascar este, de asemenea, acasă a unui ecosistem unic în totalitate – unul, care se găseşte nicăieri altundeva pe Pământ. Găsite în partea de uscat de sud-vest a insulei, pădurea de spinoase este notabilă, deoarece aproape fiecare specie de plante este acoperită cu ţepi ascuţite. În timp ce aceste plante arată un pic ca cactus, acestea nu sunt înrudite. Aproximativ 95% din speciile găsite în deşertul de spinoase sunt endemice.

Madagascar are aproape 1000 de specii cunoscute de orhidee, din care 85% sunt endemice.

Una din plantele din Madagascar este folosită ca un remediu pentru cancer. Brebenocul roz a fost utilizat pentru a trata limfoma Hodgkin si leucemia de copilărie.Pomi Baobab într-un câmp de orez


< Pagina anterioară | Pagina de start | Pagina următoare >

18 / 27

Traducere de Eva Baumgartner