PREZENTAREA GENERALĂ a MADAGASCARULUI

Madagascar este o insulă situată în largul coastei de est a Africii de Sud, în Oceanul Indian. Fiind a patra cea mai mare insulă din lume, Madagascar este un pic mai mare decât Franţa, dar puţin mai mică decât Texas.

Madagascar a fost izolat de Africa de peste 150 de milioane de ani. Din acest motiv, cea mai mare parte a plantelor şi a animalelor găsite pe insulă există nicăieri altundeva pe Pământ.

Din cauza distanţei, Madagascar, nu a fost soluţionat de oameni până la aproximativ 2.000 ani în urmă. Malgaşe - numele oamenilor de pe insula - sunt descendenţii indonezienilor care şi-au făcut drumul peste Oceanul Indian. Arabi şi africani au ajuns mai târziu şi au adus contribuţii importante la practicile culturale unice găsite pe insulă.

După o perioadă marcată de prezenţa de piraţi de-a lungul coastei de est, Madagascar a fost colonizat de francezi la sfârşitul secolului al 19-lea. Madagascar şi-a câştigat independenţa în 1960, şi astăzi este un stat democratic.

FAUNA SĂLBATICĂ ÎN Madagascar

Aproximativ 75% din speciile din Madagascar sunt endemice, ceea ce înseamnă că trăiesc nicăieri altundeva în lume. Insula este casa, unelor animale ciudate, inclusiv lemuri (un grup de primate), tenrecs (similar cu arici spinaţi), camaleoni viu coloraţi, identica pumei, fossa, precum şi o varietate de alte creături. Din păcate, din cauza distrugerii habitatelor şi vânătoarii, multe dintre unicele animale din Madagascar sunt în prezent pe cale de dispariţie.< Pagina anterioară | Pagina de start | Pagina următoare >

1 / 27

Traducere de Eva Baumgartner