OAMENII MADAGASCARULUI

Există unele dezbateri despre primii care au stabilit Madagascar. Unii antropologi cred că a fost pentru prima decontată acum 2000 de ani de indonezieni, africani nu negri şi că africanii continentali nu au ajuns până la o dată ulterioară.

Alţii sugerează că oamenii din Madagascar descend de la indonezieni şi africani care au fost amestecaţi înainte de sosirea lor pe insula izolată. Indiferent, majoritatea experţilor sunt de acord că locuitorii din Madagascar au sosit relativ recent (nu există nici o dovadă de o vârstă de piatră din Madagascar) şi că migraţii ulterioare au adus alte grupuri (cum ar fi arabi si indieni) în amestecă.

Originile mixte ale malgaşilor (numele oamenilor din Madagascar) au elaborat un set interesant de culturi, care se atrag din Asia de Sud-Est, India, Africa si Orientul Mijlociu. Componenţa indoneziană de cultură din Madagascar este foarte evidentă în limbă - care este strâns legată de un dialect din Borneo, o insulă în Indonezia, precum şi sisteme de credinţe şi regim alimentar bazat pe orez. Orezul este alimentul cel mai popular în Madagascar şi malgaşii mănâncă orez la fiecare masă. Carnea de vită este de asemenea, un popular, deşi scump aliment. Vita zebu din Madagascar are originile sale în India, ce reflectă influenţa culturală africană, asupra oamenilor din Madagascar.

În interiorul ţării, aspectul fizic al persoanelor, practicile religioase, şi tradiţiile sunt foarte regionale - cea mai puternică legătură între malagaşi este partajarea unui limbaj comun. Astăzi există mai mult de 20 de grupuri etnice în Madagascar de la indonezieni cu aspect de oameni Merina din Zonele Muntoase Centrale, cei cu aspect African, numiţi Sakalava, pe coasta de Vest, până la arabii Antaimoro de pe coasta de Est.

Madagascar este un teren extraordinar de bogat cultural. Este un loc în care strămoşii sunt la fel de mult o parte din ziua de azi, încât de domeniul trecutului; în multe cazuri, tabu şi tradiţie, au prioritate faţă de lege; religia occidentală este liber amestecată cu credinţe in vrăjitorie şi obiceiuri funerare neegalate.

Astăzi, Madagascar este acasă, a aproximativ 18 de milioane de oameni.

Un tată Bara cu fiica lui în apropierea lui Isalo, Madagascar


< Pagina anterioară | Pagina de start | Pagina următoare >

4 / 27

Traducere de Eva Baumgartner