GEOGRAFIA MADAGASCARULUI

Un pic mai mare decât California, insula Madagascar este a patra cea mai mare din lume, după Groenlanda, Noua Guinee, şi Borneo. Cu locaţiei sale în vestul Oceanului Indian, Madagascar este la fel de departe de coasta de vest a Statelor Unite cât posibil. Zborul la Antananarivo, capitala Madagascarului, din San Francisco acoperă aproximativ 11.000 de mile sau 17,700 km şi ia un minim de 23 de ore de timp.

Madagascar poate fi împărţită în cinci regiuni geografice: coasta de est, Masivul Tsaratanana în nord, zonele muntoase centrale, coasta de vest, şi sud-vestul. Zonele muntoase centrale se aşează de-alungul insulei şi variază de la 2600 la 5800 de picioare (800 la 1800 de metri), în altitudine. Regiunea Masivului Tsaratanana are cel mai înalt munte, la marginea de nord al insulei.

Madagascar este adesea numită "Marea Insulă Roşie", din cauza solurilor sale roşii, care sunt în general sărace pentru agricultură.

Madagascar, de asemenea, are unele formaţiuni interesante de calcar în vest şi nord. Cunoscut sub numele de tsingy, formaţiunile sunt rezultatul al anilor de precipitaţii, care provoacă baza de calcar să erodeze.

--> <!--#include virtual=


< Pagina anterioară | Pagina de start | Pagina următoare >

2 / 27

Traducere de Eva Baumgartner